Arbeidscontracten en ontslag

Of het nu gaat om het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst in de sport: wij kunnen u adviseren en bijstaan.

Veel zaken die onder de noemer Sportrecht worden behandeld, zijn zaken over arbeidsrecht in de sport. Het sluiten of juist beeindigen van contracten, krijgt in de professionele sportbeoefening vaak veel media-aandacht, zeker als er spelers worden gecontracteerd of trainers worden ontslagen.

In beide gevallen wordt de relatie die de betrokkenen hebben vaak beheerst door het arbeidsrecht. Door het speciale karakter van de arbeidsrelatie in de sport, kijkt de rechter soms anders naar deze specifieke arbeidsconflicten. CAO's bevatten soms afwijkende regels. Bijvoorbeeld als het gaat om elkaar opvolgende overeenkomsten voor bepaalde tijd. Soms wordt de rechter buitenspel gezet en beslist een arbitragecommissie. Onze advocaten kennen de afwijkende regels en weten daarmee om te gaan.

Laat u begeleiden bij het sluiten van arbeidsovereenkomsten of laat uw arbeidsovereenkomst toetsen. En ook als er sprake is van ontslag, helpen wij u graag verder.

Sportrechtadvocaten.nl is een initiatief van Ronald Kool

De Alkmaarse advocaat mr. Ronald Kool is al meer dan 25 jaar de steun en toeverlaat voor sportieve ondernemers en ondernemende sporters. Onder zijn clienten bevinden zich internationaal bekende sporters uit diverse takken van topsport.

Meer weten?

Neem contact op of bel:
085 - 401 76 33